Pihenj aktívan a hétvégén

2011. július 14. csütörtök 00:45

elevengyerekekMunkahelyed négy fala között kell még mindig átvészelned a tikkasztó hőséget, pedig legszívesebben már gyermekeddel pancsolnál valamelyik fürdőben vagy strandon? A rengeteg tennivaló miatt még nem tudtál szabadságot kivenni?
Ne csüggedj el!

Ha már belefáradtál a forró nyári, munkával töltött hétköznapokba, akkor sincs okod az elkeseredésre. Tedd színesebbé családod és saját hétvégédet! Budapest és környéke ezen a hétvégén is rengeteg fantasztikus programmal vár Titeket.

Pl:

Millenáris Piknik Budapest

Papír űrrepülő és répaautó a Családi Vasárnapokon a Közlekedési Múzeumban

Hatlábúak birodalma a Magyar Természettudományi Múzeumban

Budapesti Nyári Fesztivál 2011

Nyeregszemle Ópusztaszeren

Íme, a részletek:

Millenáris Piknik Budapest

2011. július 14. - 2011. augusztus 27.

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

Változatos gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal várja az egész családot a Millenáris Park 6 héten keresztül. A szervezők a programokat úgy állították össze, hogy heti ismétlődéssel, naponta más és más műfaj képviselői fogják szórakoztatni a közönséget, így szabadon kiválaszthatjátok az aktuális kedvetekhez legjobban illeszkedő kikapcsolódási formát. Csak, hogy megemlítsünk néhányat ezekből: keddenként és szerdánként a játszótér kapja majd a főszerepet, csütörtökönként az irodalom, melynek keretein belül különböző meséket nézhetnek majd meg az ellátogatók.

Ha a fővárosban szeretnétek kiereszteni a hétköznapok során összegyűlt fáradt gőzt, ne hagyjátok ki! Még a játékra és a piknikkosárra se lesz gondotok, ugyanis a rendezvény keretein belül, azt is lehet majd bérelni.

Papír űrrepülő és répaautó a Családi Vasárnapokon a Közlekedési Múzeumban

1146 Budapest, Városligeti krt. 11

A városliget szélén megtalálható Közlekedési Múzeum ismét egy újdonsággal rukkolt elő, ami nem más, mint a vasárnaponként 11 és délután 1 óra között megrendezésre kerülő családi napok. A kicsik különböző közlekedési eszközöket készíthetnek a hétköznapi alapanyagok mellett olyan anyagokból is, mint például a répa.

Látogassatok el hétvégén erre a szórakoztató programra, mely után koronázzátok meg a napot egy ugrálással a Városligeti-tónál megtalálható ugrálóasztalokon. Garantáltan élvezni fogja csemetéd!

Hatlábúak birodalma a Magyar Természettudományi Múzeumban

Tudod mi a különbség a rovarok és a bogarak között? Gondoltad volna, hogy egyetlen fában több száz rovar is eléldegél? Ha hasonló érdekességeket és még több információt szeretnél még megtudni a rovarok világáról, nincs más dolgod, mint ellátogatni a Magyar Természettudományi Múzeum Hatlábúak birodalma elnevezésű időszaki, interaktív kiállításra csibéiddel.

A játékok és családi időtöltések keretein belül a kicsik öltöztethetnek cincért, megismerkedhetnek a rovar rekordokkal és játszhatnak lepkés kirakókkal. A 18 éven felüliek sem fognak unatkozni, mert őket bűnügyi rovartan megismertetésével várják a szervezők.

A kiállítás szemügyre vétele után, biztosan más szemmel fogtok tekinteni ezen élőlényekre. Érezzétek jól magatokat!

Budapesti Nyári Fesztivál 2011

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Idén is közel 100 programmal vár Titeket a nyár leghosszabb és legszínesebb fesztiválja, a Budapesti Nyári Fesztivál. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad különböző előadásokkal, külföldi és hazai sztároknak és a kicsiknek szóló népmesékkel várja az érdeklődőket.

Minden szombaton 11 órától a csöppségek lesznek majd a középpontban. A meseszínpadon megrendezésre kerülő népmesék között végigkövethetik majd Holle anyó és Pinokkió történetét is. Irány a Margitsziget!

Nyeregszemle Ópusztaszeren

2011. július 15. - 2011. július 17.

Lánykáid az „Én pici pónim” rajzfilmsorozat óta odavannak a lovakért és a pónikért? Hétvégén inkább elhagynád a várost és a fővárostól távolabb szívnál egy kis friss levegőt? Ne álljatok meg egészen Ópusztaszeren található Történelmi Parkig, ahol július 15. és 17. között rendezik meg a Nyeregszemle Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozó és Ismeretterjesztő Fesztivált.

A fesztiválon alig győztök majd válogatni a színvonalas, lovas előadás, bemutató és játék közül. Megismerkedhettek különböző lovas trükkökkel, lófajtákkal és a régi lovas népek, huszárok életformájával is.
Lóra fel!

Ne feledkezz meg július 15-ig tartó Fürdőfigyelő játékról sem, mellyel péntek éjfélig egy egyszerű élménybeszámolóval az Aquawoldbe nyerhetsz belépőket.

Amennyiben a csemetéd most tanul úszni, akkor mindenképp a figyelmedbe ajánlom az úszókorongot, ami az úszásoktatók szerint a forradalmi áttörést hozott a gyerekek biztonsága és motivációja szempontjából

Ha segítségedre voltunk cikkünkkel, ajánld ismerőseidnek is oldalunkat. Neki is segíteni fog, úgyhogy hálás lesz érte…MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!