Csapj bele a nyár utolsó hónapjába egy élményekkel teli hétvégével!

2012. augusztus 2. csütörtök 01:31

Nem árulok el nagy újdonságot azzal, ha azt írom elkezdődött az augusztus, a nyár ás a vakáció utolsó hónapja.

Augusztus a népi hagyományok szerint kisasszony, az új kenyér és a nyárutó hava. Az „augur” szóból származik, amely madárjóst jelent, akinek régen a jóslataihoz szerencsét tulajdonítottak. Augusztus császár adta még anno Kr. e. 7-ben a naptárreform során ezt a nevet magáról az év nyolcadik hónapjának, mert ebben az időszakban jelentősen megszaporodott a szerencsés események száma, ami vele történt.

Legyen számodra is ez az időszak a legemlékezetesebb. Már nincs, csupán csak négy heted az iskolakezdésig. Hogyha még nem tetted, itt az ideje, hogy felejthetetlen napokat szerezz csibédnek ebben a néhány hétben élménydús programok szervezésével. Itt az ideje, hogy a színház világába is bevezesd gyerekeidet!

1. Művészetek Völgye – 2012. július 27. és augusztus 5.

10 nap, 60 helyszín, 1200 helyszín, 3500 helyszín. Igen, mindez csak rá vár, ha részt veszel a Művészetek Völgye fesztiválon. Ne hagyd ki, ha valami igazán különlegesre vágysz, hiszen ilyen programnak nem mindennap lehetsz részese. Jó szórakozást!

2. Szerencsés flótás – Városmajori Szabadtéri Színpad – 2012. augusztus 4.

Nagyobb gyerekekkel jót szórakozhattok, ha a hagyományos operett műfaját szeretitek, a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol augusztus 4-én, szombaton  20 órakor a FÜGE – HOPPart – TÁP – Budapest Bár bemutatja Békeffy István – Szenes Iván – Fényes Szabolcs: Szerencsés flótás című kortárs operettjét a Budapest Bár zenekar közreműködésével.

További előadás: 2012. augusztus 7. (kedd) 20 óra

3. BLUES SHOW és BLUES PARTY a MARGITSZIGETEN

FEKE PÁL, SERBÁN ATTILA & DJ DOMINIQUE! A nyár legpörgősebb zenés szabadtéri produkciójával várja a bulizni vágyókat augusztus 3-án, pénteken és augusztus 5-én, vasárnap  20 órakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. A világhírű THE BLUES BROTHERS-dalok koncert-show változatban először kerülnek bemutatásra Magyarországon, magyarul. A premier után afterparty a Víztoronynál!

4. Fürdési lehetőségek a Dráva medencében

Nem csupán a Balaton, hanem, ha hiszed, ha nem, a Dráva folyó is finom fürdőzési lehetőséget nyújt. Összegyűjtöttünk néhány fürdőző helyet a Dráva mentén, ahol kedvedre lubickolhatsz és kikapcsolódhatsz családoddal. A következő fürdőkben garantált a jókedv és a teljes ellazulás: Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs központ, Csokonavisontai Gyógyfürdő. A program részletes leírásában megtudhatsz még többet ezekről a fürdőkről, sőt mi több, egy négynapos vízitúráról is olvashatsz a Dráván. Ne hagyjátok ki, ha arra jártok!

5. Diási játékstrand

Végre egy strand, ahol minden a játékokról és fő felhasználóiról, a gyerekekről szól. A diási Játékstrandon naponta változatos gyerek-, családi- és sportprogramok, vetélkedők, minidiszkó és vízi aerobik, lelkes animátorok várják a kicsiket és a nagyokat, mindemellett korongozni, lézerjátékokkal harcolni is lehet, sőt mi több, még madár- és kalandparkotot is látogathattok. Irány a strand!

Ha tetszett a heti blogbejegyzésünk, akkor könnyítsd meg ismerőseid dolgát is, és ajánlj minket nekik, hogy számukra se okozzon többet a legszuperebb hétvégi programok fellelése.

Gyerekkacajjal teli hétvégét kívánunk!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!