Hétvégi programok, hogy ne otthon kuksoljatok

2013. október 10. csütörtök 09:00

hétvégi programokItt az ősz, az időjárás is kiszámíthatatlan, de szerencsére ehhez igazodva is remek hétvégi programok várják a családokat. Ha mégsem lesz vénasszonyok nyara, akkor sem kell otthon kuksolni, hiszen a hétvégén fedett téri programokból is bő a választék. Egy kis leleményességgel és helyes időbeosztással jussatok el minél több helyre, és érezzétek jól magatokat! Válassz a gyerkőcöd életkorának és habitusának leginkább megfelelő hétvégi programot, és biztosak vagyunk benne, hogy az egész család jól fogja érezni magát. Ezen a héten igazán bőséges a választék.

Izgalmas hétvégi programok:

1. Mátyás az igazságos címmel családi nap az Öntödei Múzeumban
2. Kék és narancssárga – fény és árnyék – a Republic együttes koncertje Budaörsön
3. Weöres 100 – „Szüret után” – Mesemúzeum, Budapest,
4. V. TEMOFESZT Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál a Vasúttörténeti Parkban
5. Te meséd – családi délelőtt – Budapest, Millenáris Teátrum
6. Van Gogh Alive – Lépj be a képbe! Multimédiás tárlat a Vörösmarty téren
7. Merülj Velünk a mélybe! Interaktív kiállítás

Mátyás az igazságos címmel családi nap az Öntödei Múzeumban ➳ október 12-én:

Október 12-én kicsiket, nagyokat, öregeket, ifjakat várnak Budára, no nem kutyavásárra, hisz az egyszer volt csak Budán, hanem egy olyan családi napra, ahol mindenki visszarepülhet az időben 555 évet. Buda szívében most a magyar lovagkor és a török elleni harcok „eseményei” elevenednek meg.

Kék és narancssárga – fény és árnyék – a Republic együttes koncertje ➳ Budaörs, Városi Sportcsarnok 2013. október 12-én, 19 órakor

A nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére. A Republic együttes koncertje mellett kísérő programok is lesznek: – Vakok Állami intézete tapintható arckép kiállítása – Láthatatlan Kiállítás mini labirintusa – Gyüre László tapintható festmény kiállítása

Weöres 100 – „Szüret után” – Mesemúzeum ➳ Budapest 2013. okt. 12-én 11 órakor

4-11 éves korig ajánlják a szervezők programjukat. Lackfi János gyűjtötte össze és meséli el, olvassa fel a közönségnek mindazt, amit sok-sok év alatt Weörestől kapott, és maga is továbbdudorászott. A zenés, táncos mulatság viszonylag korán kezdődik, délelőtt 11 órakor.

V. TEMOFESZT Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál a Vasúttörténeti Parkban ➳ 2013. október 11–12–13-án

Minden korosztálynak, még a nagypapáknak is bátran ajánlható a már hagyományosnak mondható Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál, amely Magyarország – és talán a kelet-közép európai régió – legnagyobb vasútmodell kiállítása. A már ismert hazai munkák mellett lesznek új, még eddig be nem mutatott terepasztalok, modellek is.

Te meséd – családi délelőtt a Millenáris Teátrumban ➳ október 12.

A gyermekek az Apró Színház Arany Lille előadásában megismerkedhetnek a lappföldi manók izgalmas életével, és dalokat, játékokat tanulhatnak, majd egy északi népmesét is meghallgathatnak. Az előadás előtt és után kézművesek várják a családokat, hogy segítségükkel együtt készíthessék el varázsgesztenyéjükből Gesztenye-manót és más terménybábokat.

Van Gogh Alive – Lépj be a képbe! Multimédiás tárlat a Vörösmarty téren ➳ 2013. szeptember 13-án és december 29-én

A kiállítás ötvözi a hagyományos művészetet, a multimédiás technológiát és a zenére koreografált, gondosan megrendezett látványt. A hatalmas térben képek és a zenék egymással kommunikálva válnak eggyé. A képek mozgatásával, nagyításával a festő munkáinak olyan részleteire is fény derül a hatalmas vásznakon, melyek egy hagyományos kiállítás esetén nem láthatóak.

Merülj Velünk a mélybe! Interaktív kiállítás ➳ Europark, október 3–27-ig

Az Europark Bevásárlóközpontban október 3-án számos csodát rejtő, ingyenes víz alatti kiállítás nyílt. A kiállítás célja, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését, és inspirálja őket arra, hogy egész életükben óvják, védjék a tenger alatti világ értékeit. A szervezők kérése, hogy regisztrálj időpontot október 27 előtt a jelentkezes@europark.hu címen vagy a +36 20 823 9619-es telefonszámon, és máris indulhat a felfedező expedíció. Most is változatos hétvégi programok közül választhattok, ha szeretnétek kicsit kimozdulni. Ti hova mentek hétvégén a családdal? Írd meg nekünk hozzászólásban! Gyerekkacajjal teli hétvégét kívánunk nektek!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!