Tavaszi gyermekprogramok hívogatnak a szabadba

2014. március 12. szerda 22:36

Bízzunk benne, hogy ezt a március 15-i hétvégét gyermekprogramok teszik majd színesebbé, és nem hólapátolással telik majd, mint a tavalyi. Mint mindig, most is azt mondjuk, hogy ne a tévé előtt töltsétek a hétvégét, amikor a gyermekprogramok olyan sok örömet adnak a család minden tagjának.

Mindenesetre mi szabadtéri programokat is ajánlunk, hiszen olyan szuper tavasszal a természetben sétálni, kirándulni. Érdemes felkerekedni, hogy a jó levegőn töltsetek egy napot. Egy kis felfrissülés mindenkinek jól jöhet. Ajánlunk túrát a gödöllői dombok között, de izgalmakkal teli gyermekprogramok várnak rátok a szigligeti Várban is.

Ha mégis rossz idő lesz, akkor sem kell csüggedni, mert érdekesebbnél érdekesebb gyermekprogramok lesznek a március 15-i megemlékezések mellett is.

Természetesen a héten sem hagyunk gyermekprogramok nélkül.

A következőkre hívjuk fel a figyelmedet:

1. Ünnepi teljesítménytúra

2. Tavaszváró Szigligeten

3. Továbbisvan

4. „Huszár gyerek, huszár gyerek, szereti a táncot…”

5. Vasútmodell kiállítás

Ünnepi teljesítménytúra

A gödöllői dombok között 14, 20 és 30 km távokon próbálhatjátok ki magatokat. A 14 km-es távot kiszalagozzák a szervezők, ezen a nagyobb gyerekek önállóan is végigmehetnek.  A két hosszabb távhoz részletes térképet kapnak a résztvevők. Ezeken csak felnőtt kísérővel lehet indulni. Indulás Maglódról.

Tavaszváró Szigligeten

Kétnapos rendezvénnyel köszöntik a tavaszt Szigligeten, a Várban. Kellemes és szórakoztató programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A hagyományőrző tavaszváró programok sorában lesz kézműves foglalkozás gyerekeknek, harcászati bemutatók, apródavatás, a túrázni vágyók pedig megismerhetik a település szépségeit. Ezen a hétvégén nyitja meg kapuját az érdeklődők előtt a Galériában található Vártörténeti kiállítás és a „Korok fegyverei” kiállítás, ahol az országban egyedülálló darabszámban tekinthetnek meg vértezeteket, valamint fegyvereket az őskortól egészen napjainkig.

Továbbisvan

A Csiky Gergely Színház előadását 5 éves kortól ajánljuk. A zenés mesejáték orosz, zsidó és japán mesék alapján készült. A kaposvári színház újra egy lélekmelengető mesével állítja meg egy kis időre a hétköznapok rohanó forgatagát, hogy felhívja kicsik és nagyok figyelmét az igazi értékekre. A népek-kultúrák dallamát Huzella Péter és Szilas Miklós idézi.

„Huszár gyerek, huszár gyerek, szereti a táncot…”

Ingyenes családi programokkal várják az érdeklődőket az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Magyarság Házában. Színházi előadások, huszárviselet és fegyverzet bemutató, kardvívás, tánctanítás, kishuszár avatás szórakoztatja majd a kis és nagy közönséget, akik olyan ügyességi játékokban is részt vehetnek, mint a patkódobás, a karikaszúrás vagy a hordólovaglás.

Vasútmodell kiállítás

Kisgyerekeknek favonatos játszóházzal készülnek a szervezők a Klauzál Házban. Egyéni terepasztalokat csodálhattok meg különféle méretarányokban. Lesz itt minden: teljesen számítógép-vezérelt digitális terepasztaltól  10, 15, 61 méter hosszú modul terepasztalokig.

Köszönjük, ha lájkolod a programajánlót!

Gyerekkacajjal teli hétvégét kívánunk!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!