Mary Poppins (Budapest, Madách Színház – december 23.)

Mary Poppins
(Budapest, Madách Színház – december 23., 19.00)

marry
Áll a bál a Banks család Cseresznyefa utcai otthonában. A legnagyobb zűrzavar közepette a semmiből egyszerre ott terem egy rendkívüli hölgy, bizonyos Mary Poppins.

mary_poppins_madach_szinhaz_24933
Áll a bál a Banks család Cseresznyefa utcai otthonában. A ház urának felháborodására az elmúlt négy hónapban a két gyerek mellől hat dada szökött meg viharos tempóban. A legnagyobb zűrzavar közepette a semmiből egyszerre ott terem egy rendkívüli hölgy, bizonyos Mary Poppins. Elvállalja a gyerekek nevelését, sőt csodás változást hoz a család életébe. Mágikus erejével megragadja a szíveket és a Banks családban bűvös kalandok sora veszi kezdetét. A valóság mesévé válik, a mese pedig a valóság részévé…

mm519

Mary Poppins mágikus erejű figuráját az ausztráliai születésű angol Pamela Lyndon Travers, író, újságíró, színésznő találta ki. Évtizedeken át írta, regénnyé, sőt regénysorozattá formálta az epizódokat, még 90 évesen is dolgozott rajta.
A Mary Poppins könyvek kulcsa számos irodalmi tanulmány, ám ugyanilyen meghatározó az írónő érdeklődése a misztikum, legendák és spirituális tanok iránt. Mindezek együttesen tették lehetővé a fantázia és a hétköznapok eseményeinek könnyed és természetes egymásba fonódását a nevelőnőről szóló történetekben. Ezért is szánta műveit az írónő nemcsak a gyermekek, hanem felnőtt olvasóinak kezébe is.
A regényből 1964-ben Oscar-díjas film készült Julie Andrews főszereplésével, 2004-ben Londonban pedig megszületett a színpadi musical. Azóta a világ színpadairól levehetetlen, rengeteg díjat nyert sikerdarabbá vált a Mary Poppins, gyerekek és felnőttek gyönyörűségére egyaránt. Pamela Travers szellemében az előadást mi is 9-99 éves korig ajánljuk nézőinknek.

marrypop
A MADÁCH SZÍNHÁZ előadása.

Web:
www.madachszinhaz.hu
P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje alapján.
Az eredeti zenét szerezte és a dalszövegeket írta: Richard M. Sherman és Robert B. Sherman
Szövegkönyv: Julian Fellowes
Az új dalokat és zenét szerezte és az új dalszövegeket írta: George Stiles és Anthony Drewe
Társ-alkotó: Cameron Mackintosh
Eredeti producerek: Cameron Mackintosh és a Disney részéről Thomas Schumacher

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>