Minden nőnek van a ruhásszekrényében egy olyan melltartója, amit a legszívesebben visel, természetesen ezen kívül is használ különböző modelleket, de rengeteg olyan darab van, amihez akár évekig nem nyúl. A melltartó egy olyan ruhadarab, ami nem hiányozhat egyetlen nő fehérneműs fiókjából sem. Ennek ellenére sok nő nem ugyanolyan örömmel veszi le esténként a melltartóját, mint amilyennel belebújik egy szebb darabba reggelente. Ez a legtöbbször azért alakul ki, mert a nők rossz méretű vagy fajtájú melltartót viselnek.

Minden melltartó használata során fontos, hogy jó legyen a méret, de különösen a nagyméretű melltartók esetében ajánlott a tökéletes méretet hordani. A nagyméretű melltartók kosarai fontos, hogy rásimuljanak a mellekre. Ha például a mellek nem töltik ki a kosarakat gyűrődik, vagy hely marad benne, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kisebb kosárméretre van szükség.

Ha pedig éppen kibuggyanunk a melltartó kosaraiból, vagy a kosarak felső szegélye bevág a mellekbe, akkor próbáljunk ki egy egyel nagyobb kosárméretet, vagy egy olyan melltartót, amelynek a kosarai magasabban végződnek. A nagyméretű melltartók a merevítők szempontjából is kifogástalanok kell legyenek a megfelelő tartás érdekében, tehát a merevítő nem vághat be, állhat ki, vagy szúrhat, ha megfelelő melltartót viselünk. A melltartónak mindig pontosan kell illeszkednie ránk, ellenben nem szabad, hogy szorítson.

Azzal a trükkel tudjuk pontosan ellenőrizni, hogy tökéletesen illeszkedik vagy sem, ha az ujjunkat középen, elöl az alsó melltartópánt alá dugjuk, ha lazán sikerül ez a mozzanat, akkor egy nagyobb körméretű melltartóra lesz szükség.