A Captain Morgan Spiced gold rum egy fűszeres szeszes ital. A Captain Morgen rumok egy walesi kalóz nevét viselik, és már több mint 340 éve gyártják őket. A Captain Morgan Spiced Gold variáns 1983-ban az Egyesült Államokban került piacra, és azóta már világszinten elismert szeszes ital. Hazánkban többféle kiszerelésben is megtalálható. Ez a 35%-os alkoholtartalmú ital 0,35 l-es, 0,7 l-es, 1 l-se, és 3 l-es kiszerelésben is kapható, az ára pedig kiszereléstől függően 4 és 30 ezer forint között mozog. Tisztán is fogyasztható, de leginkább koktélok alapanyagként használják. Captain Morgan Spiced Gold koktél például a Hurrikán koktél is.

A Captain Morgan Spiced íze és aromája

 

Ahogy a rumok általában, a Captain Morgan Spiced is cukornádból készült párlat, melyet fehér tölgyfahordóban érlelnek legalább egy évig. Az ízét az egzotikus fűszerek titkos legyének köszönheti, melyek a gyártás utolsó fázisában kerülnek a párlathoz. Használnak hozzá vaníliát, fahéjat, szegfűszeget, és karamellt is, de a pontos arányok már titkosak. Ezek a fűszerek adják meg a kiteljesült aroma és ízvilágot a rum számára. Már az illatában is markánsan érezhető a fahéj, a vanília és szerecsendió karaktere.

 

Az íze is különleges, először a vanília teltsége érződik, majd ezt a tölgyes jelleg és citrusos ízvilág övet. A zamatát természetesen a téli fűszerek ízvilága is gazdagítja. A lecsengése gazdag és erőteljes, érződik az intenzív fűszeresség. A színe gazdag aranysárga. A rumok kedvelői között akad aki tisztán fogyasztja, de a legelterjedtebb fogyasztási módja, ha koktélokba kerül. Rengeteg koktélnak a Captain Morgan Spiced Gold adja meg az igazi ízvilágot, így egyes koktélokhoz kifejezetten ezt a rumot ajánlják.

 

Captain Morgan rum vásárlása előtt javasoljuk nézz szét az italkereso.hu oldalon mert itt több mint 200 ital webshop kínálata vár rád. Így megtalálod a legjobb akciókat egy helyen, nézz be.