Sok ember van manapság, aki szereti a nevét, és számos olyan is van, aki nincs kibékülve vele. Sajnos az ember nem maga választja meg a nevét, kivéve persze azt az esetet, ha kicserélteti az iratait – de erről csak a későbbiekben ejtünk majd szót. Akkor azonban, amikor a saját gyerekünknek választunk nevet, akkor már mi döntünk! Ne bízzuk a szerencsére ezt a folyamatot, mint például az Ivibet oldalán való sportfogadást. Lássunk néhány tippet ezzel kapcsolatban, aminek alapján elindulhatunk.
Mikre figyelj

Fontos, hogy figyelj néhány alapvető fontosságú dologra: ne ragaszkodj a különleges nevekhez. Lehet, hogy neked tetszik egy bizonyos furcsa hangzású név, viszont a gyerekednek nem fog, és az óvodás barátainak még kevésbé. Sajnos a gyerekek világában nagyon gyakori a csúfolodás, és egy különleges hangzású név igazi táptalajként szolgálhat erre. Nekünk, felnőtteknek nem tűnik olyan nagy dolognak a névvel való csúfolódás, viszont a gyerekeknek ez teljesen másképp jöhet le. Zárd be az Ivibet oldalát, és fogj neki a keresésnek. Nézz utána pár neves oldalnak, és jelöld ki azokat, amelyek a legjobban tetszenek neked, de nem nagyon elütőek a megszokottaktól.


Még néhány hasznos tipp
Ha már bezártad az Ivibet oldalát, átböngészted a lehetőségeket, és kijelöltél egy párat ezek közül, ami tetszik, akkor azon gondolkodj el, hogy vajon van-e megfelelője más nyelven. Ez főleg akkor fontos, ha multikulturális környezetben tervezed nevelni a gyerkőcöt. Lehetőség van azonban arra is, hogy majd nevet változtasson, ha azt akarja felnőtt korában.