Május első hétvégéje minden évben különleges alkalom, és most különösen szerencsénk van, mert a hosszú hétvége miatt négy napig lehet együtt a család.
A majális időszakában könnyű dolgotok van, bármerre indultok, színes gyermekprogramok várnak. Most nyitnak a strandok, és a természet is gyönyörű – kalandra fel! Mehettek a szabadba, vagy a játékok és a majálisok kavalkádjába.

 

Tudtad, hogy május elseje nem csak egy munkásmozgalmi ünnep? A babona szerint, aki május elsején a reggeli harmatban megmossa az arcát, az fiatal marad, és megszépül a bőre?

Ha szeretnéd, hogy csemetédnek is olyan kalandos és élményekben gazdag gyerekkora legyen, mint neked volt, akkor vidd ezen a hétvégén is a móka és kacagás világába.

A tengernyi gyermekprogram közül a legtutibbakat mutatjuk:

1. Majális az Erzsébetligeti Színházban
2. Majális a Szentendrei-szigeten
3. Majális a Campona bevásárlóközpont előtt
4. Jóga-Móka délelőttök
5. Májusi Programajánló – az Aggteleki Nemzeti Parkból

Majális az Erzsébetligeti Színházban

Május elsején számtalan, gyerekeknek és felnőtteknek szóló program gondoskodik majd a felhőtlen szórakozásról az Erzsébetligeti Színházban. A kicsiket gyermekműsorokkal, szabadtéri programokkal, játszóházzal, vidámparkkal és póni lovaglással várják, de lesznek koncertek, művészeti produkciók és kirakodóvásár is.
Az ingyenes programok felhőtlen szórakozást kínálnak a Gyerekszigeten, ahol lesz bűvészbohóc, hagyományőrző játékpark, parasztolimpia, kézműveskedés újrahasznosított anyagokból, kertvárosi óriáspuzzle és a kicsik között annyira kedvelt népszerű arcfestés is.

Majális a Szentendrei-szigeten

Látogassatok el a Dunakanyar legnagyobb családi lovas farmjára, a Bodor Majorba, ahol változatos programokkal várják a családokat május első napján! Örömteli játékok, kézműves foglalkozás, állatsimogató, pónilovaglás és lovas kocsikázás.
Kicsiknek és nagyoknak felhőtlen élményt jelent a szabadtéri kemencében a kenyérsütés, a bográcsban főtt ebéd, amiben itt részetek lehet.
A gyerekeknek lesz még a főzőcskézés mellett májusfakészítés és állítás, arcfestés, gyöngyfűzés, vívás fakarddal, talicskázás, patkódobás.

Majális a Campona bevásárlóközpont előtt

Egész napos vigasságot tartanak minden korosztálynak május elsején a Campona bevásárlóközpont előtt a Klauzál Ház szervezésében, ami rossz idő esetén sem marad el, mert akkor a programokat a Klauzál Házban tartják meg. A program igazán változatos lesz, az előadók óránként váltogatják egymást. A délelőtt gyerekműsorokkal indul, este pedig már fergeteges Rockabilly bulin szórakozhattok.

Jóga-Móka délelőttök

Az egészséges életmódról szóló jóga-délelőttökön a testi-lelki-szellemi egészség megőrzése, a képességfejlesztés minden területen és az érzelmi intelligencia alakítása a cél.
A foglalkozásokon a mozgás mellett az egészséges légzésgyakorlatokkal, közös kézműves-alkotással, az egészséges táplálkozás témáival, a természetben az adott évszakról szóló beszélgetésekkel, a növényekkel, állatokkal ismerkedhetnek az óvodások havonta egyszer, szombat délelőttönként a TEMI Fővárosi Művelődési Házban.

Májusi Programajánló – az Aggteleki Nemzeti Parkból

Mikor szántottak ördögök Aggtelek határában? Miért nem nyeli el a Baradla-barlang az Aggteleki-tó vizét? Ha ellátogattok Aggtelekre, akkor választ kaphattok ezekre a kérdésekre is.
Gyönyörű környezetben óriási élményt nyújt a gyerekeknek az Aggteleki Nemzeti Park látványa, amit érdekes gyermekprogramokkal tesznek még színesebbé.
Májusban minden hétvégén más és más témában tartanak túrákat.

Ha tetszenek a programok, oszd meg őket a barátaiddal is :)
Gyerekkacajjal teli hétvégét kívánunk nektek!