A babaruhák életkor szerinti méretben vásárolhatók meg. 12 hónapos korig összesen 4 méretet kell megvásárolni, de dönthetsz úgy is, hogy újszülött méretet is vásárolsz. Érdemes odafigyelni a méretezésre, hiszen az egyes ruhamárkák méretezése akár nagymértékben is eltérhet.  Olyan ruhadarabokat kell vásárolni, amelyek tájékoztatója kitér a magasságra és a súlyra is. Ez fontos a babák etetése és ápolása közben is. Sok baba már eleve olyan súllyal és testhosszal születik, hogy teljesen felesleges lesz az újszülött méret. Ebből a méretből elegendő lesz pár darabot megvásárolni, mert az esetek zömében ezeket nem kell majd használni.

Ruha választáskor mindig a kényelem és a könnyedség legyen az elsődleges szempont, ezután jöhet minden más, még a divat is. Tágas, puha, tartós minőségű ruhákat érdemes választani, amelyek jól bírják majd a gyakori mosást. A bojtok, szalagok, mindenféle lógó zsinórok teljesen feleslegesek és ráadásul még veszélyesek is! Az organikus babaruhák igen drágák így nem mindenki engedheti meg magának. Bármelyik ruhát is választod mindig bababarát mosószert használj tisztításukhoz.

Vásárolj rugikat, de figyelj arra, hogy a lábrészen is legyen patent vagy zippzár, hogy könnyedén megold a gyakori pelenkázást. A kicsik imádnak rugikban aludni, hiszen nagyon kényelmesek.  Leggingsek vagy sztreccs nadrágok mellé válogass bodykat. Ez az az összeállítás, amelyet a baba és a mama is kedvelni fog. A kicsiknek azért, mert kényelmes, az anyukáknak pedig azért, mert könnyedén lecserélhetők és a pelenkázás is zökkenőmentes lesz. Cipzáras pulóverek helyett a bebújós verziót részesítsed előnyben, mert az biztosan nem fogja irritálni a kicsi nyakát. A kalapokat, sapkákat mindig az időjárásnak megfelelően válaszd ki, télen törekedj a fület takaró sapkák megvásárlására. Különleges ruhákra is szükségetek lesz, mint például egy esküvőre vagy ünnepi alkalomra. Sok szülő különleges ruhákba öltözteti a kicsiket a fotózásokhoz, de sajnos teljesen kiszámíthatatlan, hogy akkor pont mekkora méretre lesz szükség, így ezeknek a megvásárlását az utolsó pillanatra érdemes hagyni.