Bár sokan úgy gondolják, a „sötét” középkor és újabb korok már mögöttünk vannak, rengeteg téma létezik még, amelyek könnyedén beleesnek a tabu téma kategóriába. A potencianövelés is leginkább ide sorolható, hiszen nemigen tudunk olyan társasági találkozót elképzelni, ahol ez egy teljesen elfogadott téma lenne. Legfeljebb egy-két pajzán viccként, inkább férfitársaságban (persze ki tudja, miről beszélnek a hölgyek valójában!?), de mindez nagyon kevéssé van segítségünkre, amikor valódi véleményeket szeretnénk hallani. Szerencsére az interneten minden fent van (igaz, minden ellenkezője is), de vannak olyan fórumok is, ahol ilyen témákban is meg lehet bízni a megosztott véleményekben. A potencianövelő tabletták lehetséges hatásairól rengeteget olvashat a kenyesvelemenyek.com weboldalon.

Mi is pontosan a potencianövelés?

A tabu témákkal az egyik nagyobb gond az, hogy nehéz valós információkhoz jutni, még a 21. század harmadik évtizedében is. Hiszen a tabu téma nemcsak a társadalomban az, sokan még a legjobb barátaikkal, partnerükkel sem osztják meg az ilyen jellegű tapasztalataikat, sokszor még akkor sem, amikor egyértelműen segítségre van szükségük.

A potencianövelést van olyan férfi, aki arra használja, hogy az egyébként is egészséges szexuális együttlétét még inkább „felturbózza”), azonban a kifejezés elsődleges értelme a szexuális együttlétek „gördülékeny” lezajlása. Azonban olyan esetekben, amikor a férfi „hibájából” nem jön létre az aktus, a potencianövelés lehet a megoldás. Fontos tudni, hogy egyetlen alkalom vagy ritkás előforduláskor mindez természetesnek tekinthető, nem kell rögtön potencianövelőkhöz fordulni.

És hol van a határ a ritka, a néha-néha és a valóban kezelendő probléma között? Ha rendszeres probléma okozásával a szexuális élet rosszabb lesz, ellehetetleníti a szexualitást, akkor a határ át lett lépve, ezt kijelenthetjük.

 

Mi a megoldás a problémára?

Legelőször is beszélni kell a problémáról, bármilyen nehéz is. Érdemes a saját magunknak „beismerés” után a partnerünkkel beszélgetni. Ezt mindenképp nyugodt körülmények között tegyék meg. Több lehetőség is rendelkezésre áll a kezeléshez:

– ilyen az orvosi kivizsgálás, amelyet nem szabad elmulasztani, a háziorvossal lehet kezdeni a problémakör megoldását. Sokszor gyógyszeres kezelés lesz a következő lépés.

– afrodiziákumok: meg lehet próbálni házilag is orvosolni a potencia problémákat, itt nagy hangsúly esik az életmód-változtatásra. Érdemes csökkenteni az alkoholfogyasztás mennyiségét, abbahagyni a drogok fogyasztását és a dohányzást, sportolni, többet mozogni, egészségesebben étkezni többek között. Apropó, étkezés: vannak olyan ételek, amelyek több ezer éve ismertek potencianövelő képességükről.

– potencianövelők: vannak olyan készítmények, amelyek bevétele az aktus előtt (például egy órával) ajánlott és tabletta formában lehet őket kapni és így belsőleg kell őket használni.

Fontos tudni, hogy a három módszer nem zárja ki egymást, sőt. Egymás kiegészítéseképpen még jobban használhatók: semmiképp sem hagyjuk ki azonban az orvosi kivizsgálást, mert komoly betegség vagy szervi baj is állhat a háttérben.