Vannak olyan esetek, amikor a jól megszokott módszerek nem alkalmasak a kivitelezésre és valami újjal kell próbálkozni. Fürdő, konyha, nappali vagy esetleg terasz esetében kifejezetten ilyen, amikor valamit tartósan a falra kell felhelyezni. Ezt a legtöbben csavarokkal oldanák meg zsigerből, de olykor ez nem kivitelezhető. A falra rögzítés elvégezhető speciális ragasztókkal, amik gyakran kimagasló teljesítménnyel rendelkeznek.

Ennek eredményeképpen ugyanakkor, amit felrakunk, az biztosan ott marad és nem fogjuk később percek alatt leszedni, tehát érdemes alaposan megfontolni a dolgot. Természetesen egy tükör, vagy polc olykor évtizedeken át nem lesz mozgatva, tehát, ha ilyen távlatokban gondolkodunk, akkor a falra rögzítés ezen módozata kimondottan nyerő. Mindenképpen fontos követni a gyártó utasításait a készítmények felhasználása során.

Ha szükségese alkalmazzunk ideiglenes ragasztást vagy alátámasztást, segítve ezzel a komponens megkötését a kezdeti szakaszban. Fontos a stabil alapfelület, ami garantáltan elviseli a rá nehezedő súlyt. Gipszkarton falak esetében például egy kisebb méretű tükör nem okozhat gondot, de egy nagyobb polc már ne kerüljön fel arra, mert lehet kellemetlen meglepetés fog érni bennünket valamelyik reggelre virradóan. A falra rögzítés tehát legyen alapos és átgondolt. A hun.sika.com oldalon ehhez kiváló ötleteket fogunk kapni és tippet ahhoz is, hogy melyik összetevő a leginkább ideális a falra rögzítés elvégzésére. Betartva minden előírást a kiváló végeredményt sok éven keresztül élvezhetjük.