Most vásároltuk meg autónkat. Gyönyörű, tiszta, azt a híres „új” illatot árasztja, és persze nem akarjuk, hogy ez megváltozzon. Ámbár vásárolhatunk új autó illatosítót is, de az eredeti illatot nem múlja felül semmi.  Ahhoz, hogy minél később fanyalodjunk illatosítóra, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy autónk megőrizze új illatát.

Védjük meg az eredeti autószőnyeget!

Jól megválasztott autószőnyegek segítségével megvédhetjük autónk eredeti szőnyeget a nedvességtől , szennyeződéstől és a kopástól. Az autószőnyegek beszerzése egyben  biztosítéka annak, hogy a lehető legjobban megőrizze járművünk az értékét.  Eladás esetén a sértetlen bevonat mindig jó érv egy igényes vásárló előtt.

Na, de ne szaladjunk ennyire előre!

Biztonság, esztétika és védelem! 

Ezek azok a minősítők, amelyek összefoglalhatják az autószőnyeg vásárlásának fontosságát.

Textil, vagy gumi autószőnyeget vegyünk?

Szemet gyönyörködtető textil autószőnyegeket kínálnak a gyártók.Ember legyen a talpán, aki csak úgy egyszerűen képes kiválasztani a különböző színek és stílusok közül a legjobbat. Mint minden anyagnak, a textilnek is vannak gyengéi, sajnos kevésbé tartósak, mint a gumi autószőnyegek.

A gumi autószőnyegek viszont rugalmasak és tartós gumiból készülnek.

A gumi autószőnyegek egyik előnye, hogy könnyen tisztíthatók és hosszú távon használhatók. A gumi tulajdonságainak köszönhetően ellenállóak és tartósak. Ezenkívül nem szabad alábecsülni azt a tényt sem, hogy a gumi autószőnyegek felületén mély barázdák találhatók, amelyek ellenállnak az időjárásnak, a víz megmarad a felületükön, ezért biztos, hogy nem fog az autó padlózata berozsdásodni. A jó minőségű gumi autószőnyeg időjárás- és vízállóak és a szélsőséges melegnek is ellenállnak.

Az is igaz, hogy a textil autószőnyegekkel ellentétben a gumi autószőnyegek korlátozott színválasztékkal rendelkeznek, amelyek nem feltétlenül egyeznek a jármű belsejével.

Mi a megoldás?

Nyáron bátran használjunk textil autószőnyeget, ősszel és télen gumi autószőnyeget.