Az állandó gazdasági növekedés egy olyan alapvető piaci feltétel, ami nélkül a modern világ képtelen lenne talpon maradni. Ebből adódóan a különféle termékek folyamatos gyártása megállíthatatlanul zajlik. Ez viszont még csak a történet egyik oldala. Az árukat ugyanis szállítani kell gyorsan és biztonságosan. Ez történhet a gyártótól egyenesen a vevőhöz, vagy egyszer még külön elosztóhoz.

A szállítás alapvető része a csomagolás biztosítása, amihez a logózott ragasztószalag remek segédeszköznek bizonyul. Természetesen nem önmagában ezt a készítményt használják fel, hanem többnyire kartondobozokba kerülnek a termékek, amik lezárásában játszik kiemelt szerepet a logózott ragasztószalag. Elég egyetlen mozdulat és máris megtörténik a tárolóegység lezárása és következhet a pakolás.


Több előnnyel is bír a logózott ragasztószalag
A logózott ragasztószalag több szempontból is hasznos lehet, ezért erre megéri külön kitérni. Anyagát tekintve általában PP vagy PVC lehet. Bár mindkét típusra kellően éles és részletes nyomatok készíthetők sajnos a PP anyag a mechanikai hatásokra könnyen reped, ami után elenged. Ezzel szemben a PVC kivitel jóval erősebb tartást biztosít és még sérülése esetén is ellátja a továbbiakban a feladatát. A logózott ragasztószalag felülete tartalmazhat különféle feliratokat, amilyen a „Törékeny!”, vagy „Ne nyisd fel!”. Bár egyszerűen átvágható, de amennyiben ez megtörtént ugyanolyan formában visszaragasztani már nem lehet, így biztosan tudható, hogy a szállítás során belenéztek a csomagba. A logózott ragasztószalag tehát olyan befektetés, amire megéri költeni.