Az építéstechnika igen sokat fejlődött az utóbbi években, aminek köszönhetően jelentősen felgyorsultak a különféle kivitelezési feladatok. A műszerezettség nagyban javult és sorra jelennek meg az olyan segédeszközök, akárcsak az egyszerűen, daru nélkül is mozgatható pillérzsalu. A pillérek, oszlopok kiképzése kulcsfontosságú, főként az emeletes épületeknél, hidak létrehozásánál, vagy kerítések építésénél. Ezek azok az elemek, amik a terhelést átveszik és továbbadják az alapnak. Az épületek szerkezeti egységek stabilitása csak akkor biztosított, ha a pillérek maximális stabilitással rendelkeznek. Kispórolni tehát az alapanyagot ezekből nem szabad, de ugyanígy döntő a megfelelő pillérzsalu használata is. Voltaképpen fából is barkácsolható ilyen héjszerkezet, de ez költséghatékonyág szempontjából megkérdőjelezhető és sok időt vehet el. A határidők betartása pedig döntő tényező. A LICO pillérzsalu éppen ezért számít ideális választásnak.

Az 5 cm-es raszterekben állítható rendszer négyzet és téglalap keresztmetszetű tartóelemek kiképzésére ideális 20×20-tól egészen 60×60 cm-ig. Ennél szélesebb tartóelemek is készíthetők, de akkor kiegészítő átkötésekre lesz szükség. A pillérzsalu daru nélkül mozgatható, ami leegyszerűsíti a használatát. Fontos figyelembe venni, hogy a maximális frissbeton nyomás nem haladhatja meg a 80 kN-t négyzetméterenként. Az elem felső részén munka, illetve betonozó állvány található a kényelmes feltöltés érdekében.

A pillérzsalu elemeihez elveszíthetetlen módon vannak rögzítve a kötőelemek, így a szétszerelés és tárolás ideje alatt biztosan nem kallódnak el ez egyes alkatrészek, így az újabb összeszerelés azonnal végezhető, amint erre igény merülne fel.