Az ásványgyöngyök minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek manapság. Nem csak az ezoterikus gondolkodásmód követői döntenek szívesen mellettük, hanem mindazok, akik közel érzik magukhoz a természetes alapanyagokat. Minden ásványnak más és más hatást tulajdonítanak a hozzáértők és ez a lávakő esetében sincsen másként. Sajátos, „lyukacsos” szerkezete már elsőre is különlegesnek bizonyul, pláne, ha a több színben elérhető megoldásokra gondolunk. De vajon mit tud ezen kívül a lávakő? Minek köszönheti kedveltségét?

 

Az ásvány gyógyító hatásai már évezredek óta ismert. Az indiaiak, az amerikai indiánok, sőt, az ősmagyar sámánok is alkalmazták. Csakra-harmonizáló hatással rendelkezik. A területen otthonosan mozgó szakemberek úgy vélik, hogy a csakrák és a közöttük zajló energiaáramlás biztosítja az egészség megvalósulását. Ha bármilyen ok miatt ebben az energiaáramlásban fennakadás keletkezik, akkor jelez a szervezet betegséggel.

Test és lélek komplex egészként működik, ezért a zavarok kifejezetten a lelki problémákkal is kapcsolatosak lehetnek. A lávakő védelmező hatása nem csak a szellemi területek kapcsán mutatkozik meg, hanem a lélek diszharmóniáját illetően is. A negatív energiák elkerülése egyébként is ajánlott. Laikusként erről talán abból tudhatsz a legtöbbet, hogy milyen érzés kerít hatalmába egy negatív ember környezetében. Az úgynevezett „energiavámpírok” tényleg léteznek, és ha teheted, az ilyen folyton panaszkodó, mindenben a negatívumot kereső embereket érdemes elkerülni.

 

Nem csak a pesszimista gondolatokat űzi el a lávakő, hanem erősen energetizáló és méregtelenítő hatást is tulajdonítanak neki. Erősebbé teszi az inakat, a kötőszöveteket, és lehetővé teszi, hogy tested visszanyerhesse azt a kényes egyensúlyt, amit egészségnek nevezünk. Érdemes tehát tudni, hogy nem csak a kinézetük miatt számítanak népszerű választásnak a lávakő gyöngyök.

 

A gyöngyök felhasználásával saját magad készíthetsz ékszereket. Az efféle kreatív elfoglaltságok igen nagy érdeklődésre tartanak számot. Mai világunkban, amikor a nap nagy részét a számítógép vagy a laptop előtt töltjük, akkor bizony a kétkezi tevékenység, a kreativitás ilyen módon való megélése felértékelődik. Rendelj online alapanyagokat és kiegészítőket, s álmodd meg saját ékszerkészleted ásványgyöngy alapanyagokból!