A beázás egy olyan jelenség, ami elég sok kellemetlenséget tud okozni. Pontosan ezért fontos az, hogy ezzel mielőbb le lehessen számolni, amennyiben az bekövetkezik. Természetesen nem mindegy, hogy melyik irányból történik a jelenség. Ha magas a talajvízszint, akkor a padló felől is közelíthet, de általában a tető jelentheti a fő forrást.

Ha a mennyezeten megjelennek a sötét foltok, akkor jobb, ha a beázás javítása házilag nagyon gyorsan megtörténik. Első lépésben legyen felkutatva a forrás, majd pedig jöhet az elhárítás. Néha egy hibás ereszcsatorna vagy vízvezeték okoz problémát. Ha viszont az ablak körüli elégtelen szigetelés a ludas, netán a kémény mellett csorog be a folyadék, akkor ugyanúgy van hatékony eljárás. A beázás javítása házilag Sika® MultiSeal bitumenes szigetelőszalag alkalmazásával többségében elhárítható. Ez a speciális termék remekül megfelel a különféle alapfelületek tömítésére, valamint bitumenes anyagokkal teljesen kompatibilis. Teraszokon, erkélyeken, tetőterekben, csövek, lefolyók szigetelésére is ideális.

A beázás javítása házilag voltaképpen még sosem volt ennyire egyszerű. Többféle tekercsben megrendelhető és a használata nagyon egyszerű. Mindösszesen gondoskodni kell róla, hogy az alapfelület tiszta legyen, valamint a hézagok mindkét oldalán legalább 5-5 cm-re letapadjanak. Mivel alacsony hőmérsékleten is használtató, ezét még a késő őszi, esetenként a téli hónapokban is igénybe vehető. A beázás javítása házilag ennél fogva nem lesz többé bonyolult és amint felmerül a probléma azonnal lehet tenni az ellen.